2009-11-14

Galerij Marc Van Meensel - Zelem-Halen

Galerij Marc Van Meensel heeft twee doelstellingen: de organisatie van wisselende tentoonstellingen en de vertegenwoordiging van kunstenaars op internationale kunstbeurzen.
De galerij bevindt zich in een bijgebouw van het Sint-Jansbergklooster te Zelem-Halen. Dat complex wordt tegenwoordig niet meer als klooster gebruikt. De galerij telt twee verdiepingen van elk circa 60 m².
Marc Van Meensel geeft kansen aan jonge kunstenaars die reeds hun thema's waarmee zij zich verder willen profileren, hebben gevonden. Elke tentoonstelling telt minstens twee kunstenaars en biedt een basis tot discussie bij de kunstenaars enerzijds en het publiek anderzijds. Juist omwille van de in twee verdiepingen opgedeelde galerij, worden de bezoekers min of meer gedwongen partij te kiezen om een discours aan te gaan over smaak, techniek, onderwerp, enz. Een tweede opgave van Galerij Marc Van Meensel bestaat erin die kunstenaars te vertegenwoordigen op nationale en internationale kunstbeurzen zoals Lineart/Gent, Art Brussels, ARCO/Madrid, ARTevent/Lille, St'ART/Straatsburg,...

Website : http://www.vanmeensel.com/index.asp