2009-09-06

Boekmanstichting

De Boekmanstichting verzamelt en verspreidt kennis en informatie over kunst en cultuur in beleid en praktijk. Ze stimuleert onderzoek en meningsvorming over de productie, distributie en afname van kunst en cultuur en over het (inter)nationale kunst- en cultuurbeleid.
Werkterrein
Het werkterrein van de Boekmanstichting omvat het kunst- en cultuurbeleid van overheden, de openbare en particuliere financiering van kunst, de sociaal-economische en juridische aspecten van de kunsten en het kunstenaarsberoep, auteursrecht, management, marketing en sponsoring in de cultuur, culturele organisaties en manifestaties, kunstprogrammering door omroepen, cultuurtoerisme, kunst- en cultuureducatie, amateurkunst, kunstvakonderwijs, cultuurparticipatie en kunstkritiek.
Positie en doelgroepen
De Boekmanstichting is een onafhankelijk intermediair tussen belangstellenden en belanghebbenden uit het openbaar bestuur, het wetenschapsbedrijf en het culturele veld. Hierdoor is ze een uniek centrum voor beleidsadviseurs, bestuurders, politici en managers, voor onderzoekers, docenten en studenten uit diverse disciplines, en voor medewerkers van kunstinstellingen, kunstenaars en journalisten.

Website : http://www.boekman.nl/index.html